DAN ODPRTIH VRAT 2018

Na pobudo Čebelarske zveze Slovenije smo se v tudi Čebelarskem društvu Henrika Peternela spet odločili, da v društvenem čebelnjaku organiziramo Dan odprtih vrat, na katerega smo povabili otroke iz vrtcev, učence osnovnih šol in ostale ljubitelje čebel in narave.

Na povabilo so se odzvali učenci Osnovne šole Franca Kranjca s Polul in otroci oddelka vrtca Anice Črnejeve, enota Hribček. Sprejel in pozdravil jih je predsednik društva, Peter Gradišnik. Gospodar v društvu, Gorazd, je otrokom veliko  povedal o življenju čebel, delu čebelarja in pripomočkih, ki jih čebelar uporablja pri svojem delu.

Po ogledu in predstavitvi so se učenci pomerili v kvizu, kjer so dokazali, da že veliko vedo o čebelah,  mnogo  novega pa so se o njih in njihovem življenju  še naučili.  Kviz je zanimivo izvedla naša tajnica Danica, ki jih je razveselila še s slikicami, ki so jih otroci iz vrtca še kako zanimivo pobarvali in tako dodali čebelicam še svoj pečat. Po koncu  kviza in lastnega ustvarjanja so se posladkali še  z medenim pecivom in sokom.

Učenci so nam podarili panjske končnice, ki so jih naslikali v šoli, mi pa smo jih namestili na panje. Zadovoljstvo je bilo tako obojestransko.

Dan odprtih vrat je dosegel svoj namen, saj so bili navdušeni tako starejši kot najmlajši, zato smo tudi mi lahko ponosni na svoje delo in vključevanje v okolico in življenje vseh nas. Vsem je namreč vsak dan bolj jasno, da je človek povezan s čebelami, odkar je ozavesti svoj obstoj.

Da bi bilo sožitje med človekom in čebelo še trdnejše, bomo veseli, če bo Dan odprtih vrat tudi naslednje leto tako lepo uspel.

Naj bo slovenska čebela v ponos vsem nam.

Naj medi!